How To Move

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
How To Commissie
Datum en tijd
16 dec. 2019 15:30 - 17:30
Locatie
Kapittelweg 33 - C0.15

How To Move

Benieuwd wat het preventieve beleid inhoud om gevolgen van immobiliteit te beperken? En wil je ook graag weten hoe beweging binnen na een periode van immobilisatie wordt gestimuleerd? Dan is deze editie van de How To reeks iets voor jou!

Er is in een aantal onderzoeken aangetoond dat het mobiliseren van IC-patiënten het herstel ten goede komt. Echter wordt door het trekken, tillen en gebruik van de tillift niet de beweging van de patiënt zelf bevorderd. Daarbij wordt ook de zelfcontrole niet aangesproken. Het bewegen kan op een natuurlijk wijze (fysiologische gewichtsverplaatsing) gestimuleerd worden tijdens deze dagelijkse zorg. 

Inge Verheijen, fysiotherapeute in het Radboud ziekenhuis werkt met patiënten die deze stimulans van bewegen nodig hebben. Het gaat schuil onder de naam bewegingsbevordering. In dit interactieve college op maandag 16 december (15:30-17:30) leer je verschillende manieren van bewegen en transfereren in de intramurale setting die berusten op bewegingsverplaatsing. Je wordt hierbij een betere zorgverlener én leert gelijktijdig je eigen lichaam goed in te zetten tijdens deze bewegingen.

Er geldt een maximum van 30 plaatsen dus wees er snel bij!

Tickets voor leden zijn gratis
Tickets voor abonnees kosten €2,50